E-Bike cursus

U zoekt een E-Bike cursus? E-Bike Rijschool verzorgd op verschillende locaties in Nederland zogenaamde E-Bike cursussen. Deze E-bike cursus sluit o.a. perfect aan bij het thema “Jaar van de Fiets: help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden” of bij een ander programma bij u in de gemeente.

Door het aanleren van nieuwe e-bike vaardigheden en specifieke kennis over het gebruik van de e-bike, draagt de cursus bij aan de verkeersveiligheid en aan de bevordering van het fietsgebruik onder senioren.

De E-bike-cursus is bedoeld voor senioren die op een E-bike fietsen of die er over denken om over te stappen op een E-bike. De e-bike cursus van E-Bike Rijschool bestaat uit 5 onderdelen:

 1. e-bike-certificaatVerkeersquiz
  – Opfrissen verkeersregels
 2. Theorie
  – Specifieke eigenschappen van de e-bike
  – Kwetsbaarheid van de e-bike berijder
  – Verschillende types en merken e-bikes
 3. Fietsgymnastiek
  Door spieren en gewrichten los te maken, wordt fietsen makkelijker. Daarnaast oefenen de deelnemers enkele motorische vaardigheden, zoals evenwicht bewaren, omkijken en hand uitsteken.
 4. Praktijk
  Het rijden van een kort parcours om de behendigheid van de deelnemers te vergroten. In dit parcours wordt o.a. geoefend met: bochten, slalom, rem/noodstop.
 5. Ontspanning
  Fietsen van een “rondje door de gemeente van de locatie” (ca. 5 kilometer) met daarin aandacht voor bijzondere punten als rotonde, kruising, oversteken en de snelheid van de e-bike.

Cursusduur: 1 dag*
Locatie: nader te bepalen
Investering: 10,- per persoon**

* (van 09:00 uur tot 16:00 uur)
**
Inclusief gratis kop koffie / thee bij ontvangst en e-bike certificaat. (minimaal 10 deelnemers en maximaal 30 deelnemers).

De ervaring leert dat deze e-bike cursusdag leerzaam, interessant en ook erg gezellig is. Bij de afsluiting krijgen de deelnemers een certificaat dat ze met goed gevolg aan de e-bike cursus hebben deelgenomen.

Revalidatie
De e-bike cursus is ook uitermate geschikt om de beweging op te pakken, bijvoorbeeld na een hart- of heupoperatie. Een goede manier om toch te blijven bewegen en een fietstochtje te maken om de fitheid op peil te brengen. Een half uur beweging per dag is voldoende om voldoende spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen te behouden. E-Bike Rijschool werkt samen met fysiotherapeuten en adviseert over verschillende manieren van opstappen. Zittend op het zadel met beide benen aan de grond en dan een voet op de trapper en trappen maar. Het vergt wel enig oefenwerk om een ander bewegingspatroon aan te leren. Maar onze gediplomeerde fysiotherapeuten kunnen u daarbij helpen.’

Share

Geef een reactie