Over ons

Wij zijn de eerste e-bike rijschool van Nederland en verzorgen niet alleen e-bike rijlessen, e-bike cursussen en e-bike trainingen in heel Nederland, maar wij willen e-bikers ook voorzien van algemene e-bike informatie en via deze website informeren over veiligheid en e-bike wetgeving.

Doelstellingen
De E-bike Rijschool is in 2013 opgericht. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben. Belangrijkste reden hiervoor: Het toenemend aantal ongevallen onder met name oudere e-bikers.

Daan Gosens en Klaas Koster uit Eindhoven/Nuenen zijn initiatiefnemers van de E-Bike Rijschool en zij werken aan een netwerk van e-bike instructeurs (vrijwilligers en freelancers), verspreid over heel Nederland. Zij worden opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. E-Bike Rijschool heeft inmiddels een uitgebreid netwerk aan gecertificeerde e-bike instructeurs en fysiotherapeuten door heel Nederland.

Alle e-bike rijvaardigheidstrainers hebben, netzoals Daan en Klaas zelf gestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding of CIOS.

Zelf ook e-bike rijles geven?
Ben je een ALO-er of CIOS-er en wil je zelf ook e-bike cursussen geven, neem dan contact met ons op via dit contactformulier. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste e-bike instructeurs die in heel Nederland e-bike rijles of een e-bike cursus kunnen geven.

Share

Geef een reactie