Tandem e-bike

Fietst u graag met z’n tweeen? Maar moet u op elkaar wachten tijdens het fietsen vanwege het verschil in kracht en uithoudingsvermogen. Dan is het misschien goed om eens over een tandem e-bike na te denken.

tandem-e-bikeOp een tandem e-bike bent u altijd met z’n tweetjes. Op elke bestemming gelijktijdig aankomen en tijdens het fietsen gezellig kletsen over van alles en nog wat.

Een tandem e-bike is een electrische fiets die is ontworpen om door twee (of meer) personen te worden voortbewogen. Bij de meeste tandems zitten de berijders achter elkaar. Voor de berijders zijn Engelse benamingen bedacht: De voorrijder wordt ‘captain’ genoemd en de achterrijder ‘stoker.’

Voordelen tandem e-bike
De rolweerstand en de frontale luchtweerstand van een tandem zijn vrijwel gelijk aan die van een normale convantionele één-persoons fiets, terwijl de beschikbare aandrijfkracht ongeveer 2x zo groot is. Een tweede voordeel is dat het gewicht van één tandem e-bike lager dan van twee afzonderlijke fietsen.

E-bike tandems zeer zeer geschikt voor fietstochten met een persoon die visueel gehandicapt is of om andere redenen niet zelfstandig kan fietsen.

hippe-tandem-e-bikeEr zijn inmiddels veel verschillende soorten tandem e-bikes: van redelijk traditionele tot hele hippe en zelfs vouwfiets e-bikes.

Enkele merken tandem e-bike merken:

Share

Geef een reactie