Bosch e-bike

Er zijn diverse soorten aandrijving bij elektrische fietsen. Bosch koos voor het Bosch Electric Drive System (ook wel Bosch e-bike motor genoemd),

bosch-e-bike-motorBosch E-bike aandrijving
Het Bosch Electric Drive System bestaat uit aandrijving direct op de trapas. De motor zit in het midden van de fiets ingebouwd, dicht bij de trapas en de accu zit meestal in de bagagedrager en is uitneembaar. De trapondersteuning zit dan ook direct op de trapas. De kracht van de fietser en de motor komen zo samen op de trapas en dat geeft een heel natuurlijke ondersteuning.

Voordelen van het Bosch E-bike systeem
Het grote voordeel van de positie van de motor bij de trapas is dat er bij het Bosch e-bike systeem geen lange kabels of stekkers nodig zijn. De kans op een storing is hierdoor aanzienlijk afgenomen. Verder hebben Bosch ebikes een laag zwaartepunt vanwege de positionering van de motor in het midden van de fiets. Hierdoor zijn de elektrische fietsen met een Bosch motor lekker stabiel en hebben ze bijzonder prettige rijeigenschappen. Qua onderhoud is het grote voordeel dat dit overeenstemt met het onderhoud van een ‘normale fiets’. Je kunt gewoon je band wisselen als deze lek is of andere reparaties uitvoeren zonder dat daar direct een computer aan te pas hoeft te komen.

Nadelen van het Bosch E-bike systeem
Het nadeel van Bosch ebikes zijn de eventueel hogere kosten omdat dit systeem ingebouwd zit n de fiets en niet achteraf gemonteerd kan worden. De framekosten zijn hierdoor iets hoger. Kosten die zich zeer zeker terugverdienen op punten als onderhoud en reparatie, maar niet iedereen wil een hogere aanschafprijs betalen. Vraag uw fietsenwinkel naar de mogelijkheden.

E-bikes met het Bosch systeem; beste getest in 2012 en E-bike van het jaar 2013!
De voordelen van Bosch ebikes wegen absoluut op tegen het nadeel van een hogere aanschafwaarde. Dit dringt ook door tot de consument. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende Bosch e-bikes met een Bosch motor en accu als beste naar voren komen in de verschillende ebike testen. De winnaar van de Elektrische fiets van het jaar 2012 verkiezing in zowel in Nederland als Duitsland is uitgerust met een Bosch ebike motor. De e-bike van het jaar 2013 is eveneens een elektrische fiets met het Bosch E-bike systeem.

Overzicht merken met Bosch e-bike motor
Hier een overzicht van alle fietsproducten die werken met het Bosch e-bike systeem of de Bosch ebike motor:

  • Koga
  • Sparta
  • Batavus
  • Kreidler
  • Ghost
  • Falter
  • Hercules
  • Merida
  • Bergamont
  • Cannondale
Share

Geef een reactie