Modellen

De tijd dat elektrische fietsen alleen bestemd waren voor senioren of mensen met een medische achtergrond ligt al een tijdje achter ons. E-bikes vormen één van de snelst groeiende productgroepen in de tweewielerbranche.

Er zijn veel verschillende modellen / type e-bikes met elk de mogelijkheid om van verschillende systemen gebruik te maken. Er wordt gebruik gemaakt van 3 soorten systemen:

  1. de bewegingssensor
  2. de krachtsensor
  3. combi van deze twee

Via een bewegingssensor wordt de motorondersteuning pas gegeven wanneer er getrapt wordt. Dit trappen kan zonder echt kracht te zetten plaatsvinden, maar het is belangrijk voor het systeem dat dit het draaien van de trapas registreert. Vervolgens wordt met een gashendel de gewenste hoeveelheid ondersteuning en dus de snelheid geregeld.

De krachtsensor registreert hoe zwaar een berijder op de pedalen trapt. Deze sensor zit meestal in de buurt van de trapas. Een ondersteuningsstand kan gekozen worden op een display of een schakelaar aan het stuur.

Welke modellen / types en soorten e-bikes zijn er ondertussen? Wij onderscheiden voor het gemak een 3-tal soorten type e-bikes: Standaard e-bikes, Lifestyle e-bikes en Speciale e-bikes.

Standaard e-bikes:

Lifestyle e-bikes:

Speciale e-bikes:

Share

Geef een reactie