E-Bike kinderzitje

Wanneer u uw kleintje veilig wilt vervoeren op uw e-bike is een goedgekeurd kinderzitje van groot belang. Een kinderzitje kan uiteraard ook gebruikt worden voor- of achterop een e-bike. Deze e-bike kinderzitjes kan je op dezelfde manier bevestigen als bij een conventionele fiets en je hebt ook de keuze uit verschillende soorten en maten. Een kinderzitje geeft jou de gelegenheid om je kind voor- of achterop je e-bike te vervoeren.

De plaats van een kinderzitje
U kunt kiezen voor een voorzitje wanneer het kindje ca. 9 maanden oud is en zelfstandig kan zitten. Deze voorzitjes worden met een klem aan de stuurpen bevestigd. We adviseren u een windscherm erbij te nemen zodat de kindjes uit de wind zitten en niet het doelwit zijn van vliegjes die in de oogjes kunnen komen. Tot ca. 15 kg kunt u uw kindje in een voorzitje vervoeren.

e-bike-kinderzitje-gmg-yeppEen achterzitje is groter dan een voorzitje en adviseren we voor kindjes vanaf 2 jaar. Achterzitjes kunnen op 2 manieren bevestigd worden; rechtstreeks op de bagagedrager of via een frameklem. Wat bij uw fiets van toepassing is, is afhankelijk van het type fiets. We informeren u dan ook graag in onze winkel maar neem wel uw fiets mee zodat we zeker weten dat we u de juiste bevestiging adviseren. Er zijn zelfs stoeltjes die een slaapstand hebben zodat u ook wat langere ritjes kunt maken (zie Qibbel).

Voor de wat oudere kinderen, vanaf 6 jaar zijn er Junior stoeltjes. Met een comfortabele rugleuning en voetsteunen. Moderne kinderzitjes zijn veilig, gaan lang mee en zijn eenvoudig op de e-bike te monteren.

Enkele merken kinderzitjes
Bij de aanschaf van een kinderzitje voor een e-bike is er o.a. de keus uit de volgende merken:

  • Bobike
  • Qibbel
  • GMG Yepp

Alle merken kinderzitjes hebben verschillende modellen en kleuren waaruit je kunt kiezen bij de aanschaf van een fietsstoeltje.

Tip: kies voor een mamafiets e-bike om uw kleintjes op een praktische manier te vervoeren. Hierbij is gelet op een ruime en lage instap. Een extra groot stuur zodat er veel ruimte is voor een voorstoeltje. Een dubbele standaard en stuurslot voorkomt dat uw fiets uit balans raakt als de kindjes op de fiets zitten. En de extra brede banden maken uw ritjes veel comfortabeler.

Share

Geef een reactie