E-Bike kilometervergoeding bonus

Heb je een e-bike of wil je er een kopen? Fiets er dan mee naar je werk en je ontvangt een belastingvrije bonus voor elke gefietste dag!

b-rider-kilometervergoeding-e-bike-bonusMet een e-bike maak je heel makkelijk behoorlijk wat kilometers. Het is daarme een slimme manier om bijvoorbeeld files te vermijden en gezond en fit te blijven. Daarom stimuleert de overheid het gebruik van e-bikes met een kilometervergoeding bonus voor woon-werkverkeer.

(Foto: sparta.nl)

E-Bike kilometervergoeding bonus
De kilometervergoeding is belastingvrij en kan naast jouw werkgeversbijdrage belastingvrij worden gegeven. Samen met de bespaarde benzinekosten kan dat flink wat opleveren!

Je spaart een bonus voor iedere kilometer die je op werkdagen rijdt. Hoe meer kilometers je fietst, hoe hoger het bedrag per kilometer. Maandelijks wordt het bedrag dat je bij elkaar gefietst hebt op je rekening gestort. Je ontvangt maximaal € 1.000 en natuurlijk niet meer dan wat je e-bike gekost heeft.

Registratie van kilometers gaat via de gratis app en wordt via een centraal systeem geregistreerd. Als deelnemer aan B-Riders krijg je een persoonlijke pagina op de website. Daar zie je o.a. hoeveel kilometers je gereden hebt en welk bedrag je gespaard hebt.

B-rider
Werk je in Brabant? Dan kun je B-Rider worden, ook als je buiten de provincie woont.  Belangrijk is dat je het aankoopbewijs van je e-bike hebt. Ook als je je e-bike al langer geleden hebt gekocht kun je meedoen.

Wordt B-Rider en profiteer van het fietsen naar je werk en de E-Bike Bonus.
Vanaf eind augustus 2013 start B-Riders met de E-Bike Bonus. Meld je nu alvast aan voor de E-Bike Bonus en we nemen eind augustus contact met je op. De actie loopt tot en met december 2014.

B-Riders is een project van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant. B-Riders is onderdeel van het Rijksprogramma Beter Benutten, een samenhangend maatregelenpakket van overheden en bedrijfsleven om te zorgen voor betere doorstroom in de spits.

Share

Geef een reactie