E-Bike informatiedag

E-Bike informatiedag
In samenwerking met de Fietsersbond nodigt de gemeente Deventer u uit voor een E-bike informatiedag op donderdag 29 augustus 2013. Deze interessante en gezellige e-bikedag is speciaal voor fietsende senioren georganiseerd.

e-bike-informatiedagDeze E-bike opstap is mede tot stand gekomen dankzij financiële steun van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel en gemeente Deventer. Op deze e-bikedag krijgt u allerlei informatie en tips om veilig en plezierig te fietsen op uw e-bike. Tevens kunt u kennismaken met de e-bike en/of verschillende e-bikes uitproberen.
(Foto: Henk Bootsma voor bolswardsnieuwsblad.nl)

Met deze e-bikedag wil de gemeente een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en het plezier van fietsende senioren in Deventer. De gemeente Deventer, de Fietsersbond en het ROVO bieden u de mogelijkheid om gratis aan de e-bike dag deel te nemen.

U krijgt:

  • Gezellige en leerzame dag
  • Fietskeuring door fietsenmaker
  • Beweegoefeningen voor thuis door beweegdocent
  • Proefnummer VogelVrije Fietser
  • ‘E-bike wijzer’
  • Brochure ‘Het recht van de sterkste’
  • Uitgebreide informatiemap
  • Koffie en thee en verzorgde lunch

Hoe ziet de cursusdag eruit?
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan specifieke e-bike wetgeving en verkeersregels en komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. De cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Vervolgens staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de cursus. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende e-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente.

De cursus duurt van 9:00 tot 15.45 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden e-bike informatiedag
Belangstellenden voor de e-bike informatiedag kunnen zich tot 14 augustus aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Of een mail te sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. “aanmelding E-bike dag en locatie en datum). Noteer in de mail s.v.p. uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, voor welke dag u kiest, (29 augustus) of u met de fiets/ E-bike komt en of u WA verzekerd bent. U kunt ook bellen naar 030-2918171

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Deelname is op eigen risico. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan. U ontvangt ongeveer 1,5 week voor de e-bike informatiedag een bevestiging van uw deelname.

“In Nederland is ruim 20% van de verkeersslachtoffers fietser. Senioren lopen een groter risico op een ongeval dan overige volwassen fietsers. Sommige oudere fietsers ondervinden problemen met evenwicht, reactiesnelheid en het overzien van een complexe verkeerssituatie. Andere senioren vinden het verkeer door allerlei nieuwe verkeersmaatregelen, de veelheid van borden en de veranderde weginrichting minder overzichtelijk.“

Share

Geef een reactie