E-bike cursus in Nuenen

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nuenen, organiseert in samenwerking met de Nuenense Ouderenbonden, KBO, PVGE en ANBO een fietscursus voor het gebruik van de e-bike verdeeld over de dinsdagochtend 6 en de donderdagochtend 8 augustus a.s.

Het aantal e-bikes neemt heel snel toe. Maar, helaas gebeuren er relatief gezien ook veel ongelukken met deze electrische fiets. E-bike cursussen zoals deze haken daarom aan bij het thema “Jaar van de Fiets: help Brabant op weg naar de NUL verkeersdoden”.

E-bike-cursusDe e-bike cursus bestaat uit drie onderdelen:

 1. Theoriegedeelte met daarin:
  – Opfrissen verkeersregels
  – Specifieke eigenschappen van de e-bike
  – Kwetsbaarheid van de e-bike bestuurder
  – Verschillende types en merken e-bikes
 2. Het rijden van een kort parcours om de behendigheid van de deelnemers te vergroten. In dit parcours wordt o.a. geoefend met: bochten links- en rechtsaf, slalom, rem/noodstop en evenwicht.
 3. Fietsen van een “rondje door Nuenen” (ca. 5 kilometer) met daarin aandacht voor bijzonderepunten als rotonde, kruising, oversteken en de snelheid van de e-bike.

Bij deze bijeenkomst zijn ook deskundige begeleiders van Veilig Verkeer Nederland aanwezig, alsmede rijwielhandel Rubino die de nodige voorlichting en instructies geven over de elektrische fiets. De Fietsersbond Nuenen zorgt voor ondersteuning tijdens de praktijkoefeningen.

Nadere informatie een aanmelden:
Veilig Verkeer Nederland afdeling Nuenen c.a.
Lindenlaan 10A
5671GK Nuenen
Tel./Fax.: 0402833810
E-mail: VVN.Nuenen@onsnet.nu

Share

Geef een reactie