Bosch E-Bike motors 2014

Bosch eBike System introduceert voor 2014 de nieuwe generatie van zijn e-bike systemen. Twee nieuwe lijnen geven aanvulling op het bestaande aandrijfsysteem Classic +. De nieuwe lijnen worden aangeduid met de namen; Active en de Performance lijn.

Bosch zal de lijnen officieel lanceren op Eurobike 2013, een grote Duitse fietsbeurs. De performance lijn is ontworpen voor het sportief en krachtig rijden, terwijl de Active lijn zich onderscheid door een harmonieus op elkaar afgestemd en gedoseerde ondersteuning.

De nieuwe lijnen beschikken onder meer over een geavanceerde sensor voor een trillingsvrije en stille aandrijving. Daarnaast hebben de systemen een betere afstemming van componenten voor grotere afstanden. Bosch blijft trouw aan zijn bestaande accu’s, type 300 en de meer krachtige power pack 400. Ook blijven de in 2012 geïntroduceerde boordcomputer / bedieningspaneel Intuvia op diverse merken elektrische fietsen aanwezig.

Performance Line voor sportieve uitstapjes
Het Bosch-systeem met de nieuwe performance lijn wil een goede indruk maken bij bijvoorbeeld het versnellen in heuvelachtige omgevingen. De aandrijfmotor is uitgevoerd in een versie die 25 km/h ondersteuning geeft en de snelle uitvoering met een maximale snelheid van 45 km/h. Op het frame is de accupack bevestigd zoals we dat gewend zijn bij de elektrische fietsen die zijn uitgevoerd met een Bosch systeem.

Harmonische Active lijn
De doelgroep voor de Active lijn zijn mensen die zich zich over lange afstanden willen verplaatsen, of gewoon meer mobiliteit in het dagelijks leven willen.

Geoptimaliseerde aandrijving met nieuwe sensoren
Een snelle verwerking van de sensor signalen maken de precieze motorische controle mogelijk, een ander voordeel is dat het systeem ook trillingsvrij en stil is. Een kleinere kettingring die bestand is tegen hevige trillingen die worden veroorzaakt door hobbelige wegen. De nieuwe aandrijving zorgt voor een ideale ondersteuning.

Geoptimaliseerd bereik en handige extra’s
Bosch geeft zelf het volgende aan: ‘De ideale balans tussen prestaties en bereik.’ De Power Packs 300 en 400 moeten gemakkelijker zijn te plaatsen en te verwijderen. De accu moet ook in de fiets gemakkelijk zijn te laden. Een speciale laadstekker met beschermkap geeft extra veiligheid tijdens het opladen. De acculader wordt gekenmerkt door compactheid en het lichte gewicht.

Intuvia computer in nieuw design
De computer heeft ook een make-over gekregen met een nieuwe kleur. De computer is uitgevoerd in een antraciet kleur, deze is zowel voor de Performance als de Active lijn beschikbaar. Met het Intuvia systeem zijn preciezere afstand metingen mogelijk. Op de nieuwe computers is ook een USB-poort aanwezig waaraan u externe hardware kunt laden zoals smartphones of een navigatiesysteem.

Share

Geef een reactie