E-Bike verzekering

Sinds 1 oktober 2006 is de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen verzekering voor elektrisch ondersteunde fietsen (pedelec, e-bikes tot 25 km/u)afgeschaft. Dat betekent dat een dergelijke e-bike niet meer verplicht verzekert hoeft te worden.

Wie schade veroorzaakt door een fiets met trapondersteuning toch wil verzekeren kan daarvoor terecht bij een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

U wilt uw e-bike verzekeren? Lees hieronder eerst enkele praktische informatie!

Net als een auto, scooter en conventionele fiets, kun je natuurlijk ook je e-bike verzekeren. Hiervan zijn vele aanbieders op de markt, met uiteraard een verschil in premie en verzekeringsvoorwaarden. U bepaalt zelf of je een verzekering nodig vindt of niet en als u kiest voor een e-bike verzekering, dan heb je de keuze uit verschillende aanbieders van e-bike verzekeringen, hieronder enkele voorbeelden:

De ANWB e-bike verzekering

Unigarant e-bike verzekering

Helepolis e-bike verzekering

Enra e-bike verzekering

Een fietsverzekering voor uw e-bike / pedelec of electrische fiets. Wat houdt deze verzekering eigenlijk in? Wat is de dekking? Welke voorwaarden gelden doorgaans? En welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen?

Goedkope fietsverzekeringen
Fietsen 123 laat de resultaten van een onderzoek uit 2009 van de Consumentenbond zien. Ondanks dat het onderzoek wat ouders is mag je aannemen dat de resultaten nog steeds relevant zijn.

Voor normale fietsen scoren de volgende drie verzekeraars het beste:

  1. de ANWB Fietsverzekering,
  2. de Unigarant Fietsverzekering
  3. Unive Fietsverzekering.

Voor e-bikes / pedelec of electrische fietsen zijn de resulaten anders:

  1. Orion Direct
  2. Unive

E-bike verzekering
Verzekeraars hanteren specifieke voorwaarden voor een e-bike. De premie en dekking zijn anders. Het belangrijkste criterium is de woonplaats. Woont u in de Randstad? Dan biedt Orion Direct de goedkoopste E-bike verzekering. Buiten de Randstad is Unive de goedkoopste verzekeraar.

Share

Geef een reactie