E-Bike test

De e-bike is een hype! Afgelopen jaar zijn er 180.000 e-bikes verkocht op een totaal van 1,2 miljoen nieuwe fietsen. Bent u ook van plan een e-bike te kopen maar u weet nog niet welke? Wellicht helpt onderstaande testresultaten u verder en lees ook tips bij het kopen van een e-bike en de 10 vragen die je moet stellen aan de e-bike verkoper

De jaarlijkse fietstest van Plus Magazine is een goed geoliede machine. En ieder jaar is het weer spannend: welke nieuwe fiets met trapondersteuning (e-bike) komt als beste uit de bus?

Hoe is de e-bike test opgezet?
De testrijders hebben gefietst over een gevarieerd parcours, deels door het bos over (on)verharde wegen, deels door de polder op asfalt. In de test zitten verder een pittige klim én een snelle afdaling: de Amerongse Berg. Om de vergelijking zo zuiver mogelijk te houden, zijn de e-bikes ingedeeld in twee prijscategorieën: drie modellen zijn goedkoper dan €2000, tien modellen kosten meer dan €2000. Op de testdag trapten de ­zeven testers gezamenlijk zo’n 350 km weg. Voldoende om de verschillen tussen de fietsen bloot te leggen. Daarbij is onder meer gekeken naar:

  • Rijeigenschappen (hieronder vallen stabiliteit, bochtengedrag, kracht van de elektromotor, werking van de onder­steuning in de verschillende standen).
  • Comfort (zadel, vering, instelbaarheid stuur en eventuele bijgeluiden van de ondersteuning).
  • Bediening en functionaliteit (remmen, versnellingen, schakelen, bereikbaarheid versnellingen).
  • Afwerking en uitrusting (lak en onderdelen, voor zover ter plekke te be­oordelen). De fietsen scoren op alle onderdelen punten en ­krijgen van iedere test­rijder een rapportcijfer voor het geheel. De cijfers worden omgerekend naar een gewogen eindcijfer. Daarbij wegen bijvoorbeeld de rijeigenschappen zwaarder mee dan de afwerking en uitrusting.

Klik hier om direct naar de e-bike test 2013 resultaten van Plus Magazine te gaan!

Klik hier om direct naar de e-bike test 2013 resultaten van de Fietsersbond te gaan!

Klik hier om direct naar de e-bike test 2014 resultaten van Plus Magazine te gaan!

Klik hier om direct naar de e-bike test 2014 resultaten van de Fietsersbond te gaan!

Share

Geef een reactie