E-Bike routes

De e-bike is vooral populair bij actieve senioren, maar ook steeds meer jongeren zie je indmiddels op een e-bike. Waarschijnlijk komt dit ook door de uitbreiding in het aanbod van verschillende hippe e-bike modellen. 

e-bike-routesVoor e-bikers heeft o.a. de ANWB vorig jaar de ANWB E-bikebox Nederland uit. Om het de e-bikers gemakkelijk te maken hebben de makers extra aandacht voor de leesbaarheid en overzichtelijkheid van de route-informatie op de stevige losse routebladen gegeven. In de gids, die in de box zit, vindt de fietser relevante informatie, zoals een overzicht van e-bike oplaadpunten, fietsverhuur-adressen en handige e-bikegebruiksinformatie. De 75 routes zijn gemiddeld zo’n 45 km, net even iets langer dan de routes voor de conventionele fiets.

De ANWB E-bikebox Nederland bevat 75 losse routekaarten en 1 gids, vol met mooie routes door heel Nederland en kost € 22,95 (ANWB-ledenprijs € 21,95) en is verkrijgbaar bij de ANWB-winkel en in de boekhandel. Bekijk hier de reviews of bestel E-Bike Box ANWB direct online.

Top 4 heuvel routes voor de e-bike
Met een e-bike is het makkelijker heuvelop fietsen dan met een conventionele fiets. Fietsen.123.nl heeft speciaal voor dit doel vier mooie routes geselecteerd, van de heuvels in Zuid-Limburg, tot Salland en de Veluwe. Nederland is dan wel vlak, maar biedt op vele plaatsen toch vergezichten en behoorlijke hoogteverschillen. Mogelijk zit er voor u een mooie route tussen voor in het weekend.

1. Drielandentocht langs Epen
Zeer heuvelachtige route via het Knooppuntensysteem, met enkele pittige klimmetjes, waarvan de laatste de steilste is; totale afstand ca. 37 km, waarvan 0,5 km onverhard.

2. Rondje Liemers (47 km)
Wie even weg wil uit de drukte, strijkt neer in het gebied tussen Arnhem en de Duitse grens: De Liemers. Omgeven door de rivieren Rijn, IJssel en Oude IJssel, de heuvels van de Veluwe en die van Montferland, ligt dit stukje onbekend Nederland. Fraaie natuurgebieden met afwisselend rivieren weidelandschap. Een ware uitdaging voor fietsers.

3. Fietsroute Sallandse Heuvelrug (80 km)
Deze route start in Dalfsen, doet o.a. de Lemelerberg aan en gaat door plaatsen als Hellendoorn en Nijverdal. U leert de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug goed kennen.

4. Avontuurlijk Beekdal (44km)
(let op, alleen voor ervaren fietsers! Veel onverhard fietsen)
Dit is een route die alleen geschikt is voor ervaren, gevorderde fietsers. Van de 44,4 km gaan er slechts 10.96 km over verharde wegen. Dus 33.44 km is onverhard. De route gaat langs beken, meertjes, vennetjes en poelen en over onverharde boswegen, bospaden en heel smalle paadjes waarvan sommige met boomstronken en hobbels en vaak niet breder dan 10 cm. U fietst over weggetjes en bruggetjes waar je niet kunt passeren en waarbij U bij tegenliggers (fietsers of wandelaars) soms zal moet afstappen. Aan het einde van deze route van 44,4 km heeft U waarschijnlijk het gevoel alsof U 60 km heeft gefietst. Deze route is avontuurlijk want U komt over wegen en paden waar normaal gesproken bijna niemand fietst. Hij gaat voor het grootste gedeelte door bossen en waar het niet anders kan over verharde wegen. Zoals gebeurt op enkele tussenstukken door o.a. Wolfheze om van het ene deel van de route naar het andere deel te komen.

(Bron: fietsen.123.nl)

Share

Geef een reactie