E-Bike kopen

U wilt een e-bike kopen? Lees hieronder eerst enkele praktische tips!

 • Bedenk van tevoren goed waar je de e-bike voor gaat gebruiken. Heel zwart-wt gezegd: Als het een “boodschappenfiets” wordt, heb je niets aan een carbon e-bike van 6000 euro.
 • Oriënteer je eerst goed via websites of ga een keer naar een e-bike opstapdag of fietsbeurs. Op deze manier kun je misschien alvast een voorkeur voor een bepaald model krijgen. In dat geval kun je gericht op zoek naar een dealer of online je e-bike kopen.

e-bike-kopen-tipsDaarnaast zijn er veel verschillende punten waar u op kunt en/of moet letten. Of u nu wel of niet een voorkeur heeft voor een bepaald model / merk. Dit zijn tien vragen die u in ieder geval kunt stellen om meer achtergrond informatie te krijgen over uw e-bike.

 1. Vraag dan naar het type aandrijving van en laat u voorlichten over de voor- en nadelen.
 2. Vraag ook naar onderhoud van de e-bike. Sommige fietsen hebben weinig onderhoud nodig, dit scheelt ook in de kosten.
 3. Vraag naar de duur van de accu en of de accu uitneembaar is? Kan noodzakelijk zijn als je fiets niet eenvoudig bij een stopcontact kan worden gestald.
 4. Wat kost eventueel een extra accu?
 5. Vraag naar het gewicht van de fiets. Belangrijk als je ook zonder trapondersteuning wilt fietsen of je e-bike vaak meeneemt op een fietsendrager.
 6. Vraag naar de mogelijkheden qua vervoer. Indien u al een fietsdrager voor de auto heeft, voldoet deze voor het vervoer van elektrische fietsen? Of moet u een andere aanschaffen.
 7. Vraag naar de mate van ondersteuning en de diverse programma’s. Hoe zwaar trapt de fiets zonder ondersteuning? U zult wel eens met een lege accu komen te staan en dan moet de rest van de rit niet direct een sportieve uitdaging worden.
 8. Vraag eventueel of u de fiets mag testen. Als u een testrit op de e-bike heeft gemaakt wordt in de regel wel duidelijk of de fiets iets voor u is.
 9. Vraag ook naar de garantie van de e-bike
 10. Vergeet de vraagprijs van de e-bike niet en welke korting je hierop kan krijgen 😉

E-Bike koopwijzer BOVAG
In de e-bike koopwijzer geeft BOVAG aan de hand van korte filmpjes uitleg over de verschillende onderdelen van een e-bike en waar u op moet letten bij aankoop.

Per item heeft BOVAG interessante filmpjes van +/- 2 minuten ontwikkeld die je vooraf kunt bekijken voordat je een e-bike gaat kopen:

Share

Geef een reactie